Skoči na vsebino

O podjetju

Podjetje B N M je proizvodno podjetje na področju kovinsko-predelovalne industrije in ima na Podravsko regijo pomemben vpliv. Podjetje je bilo ustanovljeno meseca julija 2011 z namenom vzpostavitve proizvodnje kabin za gospodarsko vozilo UNIMOG in se uvršča v srednje velika podjetja. Poslovno-proizvodna cona Tezno, Maribor, kjer deluje naše podjetje, ima več kot 60 letno tradicijo pri preoblikovanju kovinskih materialov.
assembly-mobile
Na tej lokaciji so se do leta 1996 v vseh fazah do končnega izdelka proizvajali avtobusi in tovorna vozila znamke TAM. Posamezni segmenti faz proizvodnje so se nadaljevali tudi kasneje v novo ustanovljenih podjetjih. Znanje, pozitivne izkušnje in dolgoletno tradicijo smo prenesli v naše podjetje, ter jo nadgradili s sodobnimi načini vodenja in poslovanja, saj smo prepričani, da je slednje izjemnega pomena za uspešnost.

Podjetje deluje v kovinsko-predelovalni industriji. Najpomembnejši kupci prihajajo iz avtomobilske industrije in industrije bele tehnike. Proizvodnjo delimo na tri pomembne sklope izdelkov:
1. kompleksna izdelava kabin za tovorna vozila,
2. elementi s preoblikovanjem pločevine in sestavo za ostale kupce,
3. komponente za kovinsko industrijo.

Material se razreže na primerno velikost za nadaljnjo preoblikovanje s preoblikovalnimi orodji na stiskalnicah z močjo stiskanja od 100 do 1.600 ton. Stisnjeni elementi se obrežejo na pravilno obliko z orodji in s pomočjo laserskega 3D rezanja.
Končno oblikovani in obrezani elementi se v vpenjalnih pripravah sestavijo v sklope in združijo s postopki točkovnega varjenja in MAG postopki varjenja v kompleksne izdelke kot so kabine in sklopni izdelki. Postopki varjenja se izvajajo ročno in strojno z varilnimi avtomati in varilnimi roboti. Izdelki se v primerni embalaži pošljejo kupcem.